2017-05-29 13:04:12• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint százan piknikeztek a Segíts te is! jóvoltából

Több mint százan tölthettek el egy remek délutánt szombaton a Szatmárnémeti határában a Segíts te is!/Ajuta si tu! Alapítvány jóvoltából. A civil szervezet immár öt éve igyekszik a lehetőségeihez mérten segíteni a rászorulókon – előbb, mint mozgalom, most már pedig szervezeti formában is.

A DRÄXLMAIER közelében található tó partján közel százharmincan gyűltek össze szombat délben. Gyerekek, felnőttek, önkéntesek. Mintegy kilencven gyerek. A Segíts te is!/Ajuta si tu! Alapítvány számukra szervezett egy remek hangulatú pikniket. A tó amúgy a római katolikus egyház tulajdonát képezi, ők bocsátották az alapítvány rendelkezésre néhány óra erejéig.

„Kezdeményezésünk célja, hogy a Szatmárnémetiben élő személyek és családok számára feleslegessé vált ruhaneművel, játékokkal és egyéb felajánlásokkal segítsük a rászorultakat és a betegeket”, olvasható az alapítvány Facebook-oldalán.

„Alapítványunk igyekszik élelmiszerekkel, tanszerekkel, egyéb használati eszközökkel támogatni a rászorulókat. Fontosnank tartjuk azonban hagyományaink ápolását is, ezért céljai közé tartozik, hogy a gyerekek ne csak a high-tech világban tudjanak eligazodni, ismerjék hagyományainkat is” - fogalmazott megkeresésünkre Pop Leila.

„Éppen ezért szombaton a bográcsozás mellett igyekeztünk úgy összeállítani a programot, a játékokat, hogy azok minél hűebbek legyenek hagyományainkhoz” - tette hozzá.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: